Chantal: život na kolotoči


Michaela Zindelová, Chantal Poullain

i připravujeme

Další zastavení na životní cestě Chantal Poullain

Chantal Poullain, herečka a šansoniérka, prezidentka Nadace Archa Chantal, dlouho nevěřila, že její knížka Život na laně, netradiční mozaikovitý životopis, bude mít takový ohlas, že si čtenáři vyžádají rukopis další. Chantal si pro novou knihu vybrala název podle svého šansonu Kolotoč. Právě na kolotoči času má prý své předplacené místo. Je zvyklá být pořád v pohybu… Při práci se vycházelo z hereččiných přemýšlivých sentencí, zapsaných rozmáchlých písmem v jejích zápisnících.

Život na kolotoči vychází po více než deseti letech od knihy první a autorka chce postihnout všechno, co se kolem i v ní samotné změnilo, posunulo. Jak říká, jedná se o životní evoluci, ne o pokračování. Mluví nejen o událostech poetických, humorných, ale pouští se také do neznámých vod vážnějších úvah.

Knížku Život na kolotoči, vzniklou z osobitých názorů Chantal Poullain, která žije v Česku desítky let - stejně jako hereččinu prvotinu – napsala spisovatelka Michaela Zindelová.

číst více
449 Kč doporučená cena
připravujeme

detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.05.2024
Formát 160x230 mm
Jazyk čeština
Ilustrátor Monika Navrátilová
EAN 9788076835269
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

autor knihy

Michaela Zindelová Michaela Zindelová

Michaela Zindelová


PhDr. Michaela Zindelová vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy (čeština – historie), kde také získala doktorát. Působila v různých časopisech v oblasti kultury a výtvarného umění, pracovala jako tisková mluvčí Divadla na Vinohradech, vedla tiskový odbor rektora UK. S dcerou Barborou založila společnost Artforma. V současné době se především věnuje psaní knih, orientuje se na profily osobností české kultury a problematiku životního stylu. V nakladatelství XYZ vydala například monografie Hany Zagorové, Štefana Margity, cyklisty Jiřího Ježka nebo herečky Chantal Poullain.

zobrazit profil autora