Já, doktor(in)

Česká pediatrička v Německu

Kateřina Karolová

Jak lékaři přicházejí o iluze

U dalšího dítěte se mi hrůzou klepou ruce. Špatně reaguje na oslovení a jeho maminka s ním neustále třese, aby se probralo. Nedaří se mi zavést kanylu, žilní systém na periferii je úplně prázdný. Nemá cenu volat o pomoc, každý, kdo má ruce, má na starosti jedno i více dětí. Na třetí pokus se mi daří napíchnout jednu ze splasklých žil. Zavodňuji. Dítě ožívá. Popisuji rodičům cestu na oddělení a vybíhám s nimi z ambulance posbírat cestou další děti…

Kateřina Karolová se narodila ve Zlíně, v Praze vystudovala medicínu a po třech letech praxe dětské lékařky v české nemocnici kývla na nabídku pracovního místa v Německu. Tam začala psát blog – předlohu pro tuto knihu.

V současné době už je autorka zpět v Česku a naplno se věnuje mateřství – spolu se svým manželem a třemi dětmi žije na valašských pasekách a v psaní blogu pokračuje i nadále.

číst více
289 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.02.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,414 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075976352
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Kateřina Karolová Kateřina Karolová

Kateřina Karolová


Kateřina Karolová (1981) je lékařka, blogerka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Žije v Zádveřicích u Vizovic, v domku na polosamotě valašských pasek. Miluje zahradničení, pěstuje bylinky a vyrábí z nich sušené směsi na podporu imunity i úlevu od nemocí. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, nyní se věnuje psaní beletrie (Já, doktorin, Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích – všechny knihy vyšly v nakladatelství XYZ).

zobrazit profil autora