Jitka Zelenková: Sem tam


Jaroslav Kříženecký, Jitka Zelenková, Jan Adam

Autobiografie zpěvačky, kterou není možné přeslechnout.

Autobiografie zpěvačky, kterou není možné přeslechnout.

Jitka Zelenková, technicky perfektně vybavená zpěvačka s charakteristickou barvou hlasu, vždy sázela na kvalitní repertoár. Šlágry s jepičím životem by jí možná zajistily větší popularitu, ale nikdy by na nich nemohlo uzrát její osobité zpívání a jasná hudební dramaturgie. Nenaučila by se na nich vytvořit píseň od začátku do konce jen a jen po svém, s vlastní, ujasněnou představou. Nikdy by se nestala první dámou milostných balad a skvělou interpretkou swingu. Už od roku 1967 si jde Jitka Zelenková za hudbou, která jí byla a je blízká. Za texty, které něco sdělují a v nichž její posluchači nacházejí cosi ze svých vlastních životních pocitů, kousíček odpovědí na věčné otázky o smyslu života a lásky… Když Jitka Zelenková svým sametovým hlasem zpívá, posluchači jí věří. Protože ví, o čem zpívá, má o čem zpívat a umí to vyzpívat. Ve svém srdci a hlase má takovou dávku citu, že je nezaměnitelná a jedinečná. A tudíž není možné ji přeslechnout.

Jaké bylo její dětství, jak vzpomíná na čtrnáctiletou spolupráci s Karlem Gottem a s Orchestrem Ladislava Štaidla a jaké byly její osudové lásky? Jak se jí dařilo a daří na sólové dráze, co všechno si musela v životě vybojovat, a jaké překážky a protivenství musela překonat? A jaké mají písničky, kterými se navždy vepsala do srdcí svých posluchačů, osudy? O tom všem je její autorizovaná autobiografie Sem tam, která se Vám právě dostala do rukou.

číst více
89 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr životopis
Počet stran 304
Datum vydání 19.10.2015
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,533 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075052476
Věk od 35
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

autor knihy

Jaroslav Kříženecký Jaroslav Kříženecký

Jaroslav Kříženecký


Jaroslav Kříženecký je publicista a fotograf. Původní profesi elektroinženýra opustil po sedmi letech práce projektanta, aby své příležitostné novinářské aktivity mohl proměnit v životní povolání. Pracoval pro řadu deníků a časopisů (Mladá fronta Dnes, Lidová demokracie, Slovo, Brněnský večerník, Playboy, Květy, Ring, Top Class, Krimimix, Story aj.) Už více než čtyřicet let sleduje dění na hudební scéně. Dalšími sférami jeho zájmu jsou fotografie, film, literatura, cestovatelství, technické novinky, architektura a historie. V posledních letech se věnuje především práci na knižních biografiích.

zobrazit profil autora