Labužníkem na plný úvazek


Miroslav Macek, Petra Macková Hrochová

Humorný průvodce kulinářskou etiketou.

Požitkářství sice nemusí hrát ve Vašem životě takovou roli jako ve starém Římě, přesto nezapomínejte, že v pravé lásce (i v té k dobrému jídlu a pití) je vždy skryta smyslnost.

Mnohému o dobrém jídle a pití se lze naučit z moudrých knih, teoretická průprava nikdy neškodí, mnohem lepší je však učit se, přeneseně řečeno, „za pochodu“, což v tomto případě znamená vsedě, s ubrouskem na klíně a s příborem či sklenkou v ruce.

Neváhejte tedy a přistupte, abyste se dozvěděli, jak se stát labužníkem, jaké vybrat prostředí, jak důležitá je hudba, jak zvolit správné suroviny…

Knížka obsahuje i 112 receptů pro opravdové gurmány a zvláštní kapitolu pro milovníky vína…

číst více
299 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.11.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,412 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075972323
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Miroslav Macek Miroslav Macek

Miroslav Macek


Již více než tři čtvrtě století oblažuje i popuzuje svou přítomností tento svět, a ačkoliv se o něm nedá říct, že překrásně bruslí, má spoustu jiných zálib a koníčků. Povoláním sice stomatolog a krátkou dobu též politik je dnes hlavně zahradníkem na plný úvazek, sbírá vše, čeho jsou více než tři kusy, miluje les, běh luhy a háji, dobré jídlo a víno, poezii, černé kočky a svoji podezřele mladou ženu. Také pořád něco píše a překládá a se setrvalým úsměvem na rtech poklidně čeká na zubatou…

zobrazit profil autora
Petra Macková Hrochová Petra Macková Hrochová

Petra Macková Hrochová


Narodila se 17. července 1986 v Pardubicích, kde vystudovala zdejší osmileté gymnázium. Nesnášela sloh snad ještě víc než tělocvik, což se změnilo až po třicítce, takže teď s potěšením píše a ve volných chvílích běhá. Je sice inženýrkou ekonomie, ale naštěstí i pro vaše peníze se národnímu hospodářství nikdy nevěnovala. Kromě nekritické lásky ke psům a kritické lásky k manželovi trpí i slabostí pro dobré víno a jídlo. Žije poklidným maloměstským životem v Zábřeze.

zobrazit profil autora