Jáma a kyvadlo a jiné povídky


Edgar Allan Poe

Jedinečné, luxusní vydání v grafickém konceptu uznávaného výtvarníka a tatéra Lukáše Musila, jehož jméno a přezdívka Musa se stala ve velmi krátké době uznávaným pojmem na naší umělecké scéně.

Sugestivní vyprávění o obsedantních vášních a závislostech, hrůze z předčasného pohřbu, o starém ponurém domě, jenž se i s posledními potomky šlechtického rodu pomalu rozpadá, o vězni, který je odsouzen ke strašlivě krutému trestu smrti, napíná a děsí čtenáře už více než sto padesát let.

Výbor povídek slavného amerického prozaika Edgara Allana Poea (1809–1849) představuje sedmadvacet fantastických, mystických, hororových, tragikomických, groteskních i detektivních příběhů. Poe je považován za zakladatele detektivního žánru a mezi povídkami najdeme i příběhy, které můžeme označit za rané science-fiction. Tento mistr hororu umí barvitě zachytit pocity a duševní rozpoložení vypravěče, vyděsit, fascinovat tehdejšími moderními objevy a teoriemi i udržovat v napětí při logickém a deduktivním pátrání po vrazích. Jeho příběhy proto díky své nadčasovosti nestárnou a získávají si srdce čtenářů i dnes.

číst více
499 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 416
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.11.2017
Formát 160x235 mm
Hmotnost 0,938 kg
Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
EAN 9788075058591
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

video