Krotitel splašených myšlenek


Karel Šíp

Populární bavič a jeho vzpomínky na nespočet způsobů

Mám velmi potulné myšlenky, které je někdy těžké ukrotit. Když se rozeběhnou nějakým směrem, tak ten směr většinou nedrží a pořád někam odbočují. Mé myšlenky jsou milovnice odboček. Vesměs bývají ty odbočky zároveň slepé uličky. Ale z těch už umím vycouvat a vrátit se na hlavní cestu. Anebo vycouvat a vjet do jiné slepé uličky. Vlastně nikdy tím pádem nevím, kam vůbec dojedu. A tak mi souhrnem vzniká pod prsty, běhajícími po klávesnici počítače, všehochuť. Pestrá skládanka. Takže začteš-li se, narazíš třeba na problematiku vulgarismů a jejich nadužívání, aby sis vzápětí objasnil názor na často probírané téma třetího pohlaví. Pak se nějaká myšlenka stočí k psaní písňových textů a tomu, jak podivně někdy vznikají i jaké mívají kolikrát osudy. Postavení dršťkové polévky v naší společnosti je ze zcela jiného hrnce. Nemusím tě doufám vábit tím, že se i zasměješ. Tak čti.

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.11.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,342 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jiří Slíva
EAN 9788076832589
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

recenze

novinky.cz - Karel Šíp - Krotitel splašených myšlenek


...Šípova všeobecná obliba tkví právě v neútočnosti. I když kritizuje, činí tak až na výjimky klidně, empaticky a snaží se všechno obrátit v humor...

autor knihy

Karel Šíp Karel Šíp

Karel Šíp


Moderátor, bavič, scenárista a textař Karel Šíp vstoupil do povědomí televizních diváků pořadem Hitšaráda, který úspěšně moderoval s Jaroslavem Uhlířem. Na tento pořad navázala televizní show Galasuperšou. Rovněž uváděl řadu televizních pořadů např. Rozjezdy pro hvězdy, Klip-klap, kabaret Šaráda a účinkoval v několika televizních estrádách. Společně s Jiřinou Bohdalovou připravoval pro ČT pořad Za oponou s Jiřinou. V roce 1971 založil skupinu Faraon, kde hrál na baskytaru. O rok později přizval ke spolupráci zpěváka Jiřího Schelingera. Karel Šíp je autorem zhruba pěti set písňových textů.

zobrazit profil autora