Petr Muk

Oceán, Shalom, Slavíci, on (a já)

Karel Jordán

Kniha vzpomínek na skvělého zpěváka a inspirativního člověka Zajímavé rozhovory, neznámé informace, bohatá fotografická a dokumentární příloha

Petr Muk by se v únoru 2015 dožil padesáti let a v květnu uplyne smutných pět let od jeho smrti. Kapely Oceán a Shalom se staly kultem a ani jako sólový zpěvák nezůstával díky svému talentu nikterak v ústraní.

Kapela Oceán vznikla v roce 1985, pět let nato se začal rýsovat projekt Shalom, ukončený v roce 1995. V roce 2000 se objevila komerčně nejúspěšnější sólová deska Jizvy lásky, přesně o dekádu později ta poslední, recenzenty i posluchači výborně přijaté album V bludišti dnů. Vyšlo pouhé tři dny před Mukovým tragickým odchodem…

Hudební producent a publicista Karel Deniš zažil první vystoupení Oceánu a od té doby zůstal s Petrem Mukem v kontaktu jako blízký spolupracovník a přítel. V této knize zachycuje muzikantské i společenské prostředí od alternativních začátků v osmdesátých letech přes kultovní ohlas Oceánu a Shalomu až po Petrovu hvězdnou sólovou dráhu. Využívá autentické rozhovory, přidává vlastní postřehy a komentáře, zpřístupňuje leccos ze zpěvákova soukromého archivu. Vzdává tak hold jeho nepochybnému talentu, profesní poctivosti a lidské mimořádnosti.

Součástí knihy je bohatá fotografická a dokumentační příloha, z podstatné míry sestavená ze zdrojů jen pro tento účel poskytnutých rodinou a přáteli Petra Muka.

číst více
299 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr životopis
Počet stran 352
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.04.2015
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,606 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075050793
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem