Návrat psa baskervillského


Miroslav Macek

Nejslavnější případ Sherlocka Holmese pokračuje

Představte si, že Jack Stapleton neutonul na blatech. Na chvíli si o představte. Třeba jako dr. Watson. Můžete zcela vyloučit možnost, že Stapleton přece jen nalezl za noci a mlhy cestu ven? Ne. Proto se několik týdnů po vyřešení baskervillské záhady se zuřivým psem vydává Sherlock Holmes spolu s dr. Watsonem znovu na místo činu. Souběžně se ovšem, jak je jejich dobrým zvykem, oba nevyhnou řešení několika vedlejších zapeklitých záležitostí, z Holmesova pohledu ovšem zcela banálních.

Dartmoorská krajina je ukáže být ještě záludnější, než se čtenář i dr. Watson původně domnívali. Sherlocku Holmesovi to totiž bylo jasné.

Primárně tentokrát půjde o přísně střežený graf Admirality. Z jeho znalosti totiž při vhodném zacházení může vyplynout skutečně závratné bohatství.

A zapojí se i Holmesův bratr Mycroft!

Miroslav Macek tentokrát zúročuje nejen svou aktivní zálibu v klasické literatuře, ale i vášeň pro detektivní žánr. Troufáme si tvrdit, že kniha nemá žádná hluchá místa, je to text opravdu holmesovský, ve srovnání s A. C. Doylem naprosto obstojí – ba dokonce, jsa psán původním jazykem autora je mnohdy i jemnější než byť i skvělý překlad.

číst více
299 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 168
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.05.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,365 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Martin Mrázik
EAN 9788076831070
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Miroslav Macek Miroslav Macek

Miroslav Macek


Již více než tři čtvrtě století oblažuje i popuzuje svou přítomností tento svět, a ačkoliv se o něm nedá říct, že překrásně bruslí, má spoustu jiných zálib a koníčků. Povoláním sice stomatolog a krátkou dobu též politik je dnes hlavně zahradníkem na plný úvazek, sbírá vše, čeho jsou více než tři kusy, miluje les, běh luhy a háji, dobré jídlo a víno, poezii, černé kočky a svoji podezřele mladou ženu. Také pořád něco píše a překládá a se setrvalým úsměvem na rtech poklidně čeká na zubatou…

zobrazit profil autora