Sedm způsobů jak se radovat z jídla


Michal Hugo Hromas

Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravování

V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty.

Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!

číst více
499 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.06.2021
Formát 200x230 mm
Hmotnost 1,005 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Štěpán Lohr
EAN 9788075978820
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Michal Hugo Hromas Michal Hugo Hromas

Michal Hugo Hromas


Michal Hugo Hromas, vlastním jménem Michal Hromas. Svůj gastronomický pseudonym používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, v níž působilo více jeho jmenovců. Je známý svým originálním pojetím kuchyně, kterou často tvoří pouze oheň, rošt a kotlík. Na ohni připravuje nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chleba, a dokonce i dezerty. Stojí za tváří podniků různých stylů napříč Českou republikou. Vařil například v několika pražských restauracích: v Domě vína U Závoje, Aromi či Plzeňské restauraci Obecního domu, byl také šéfkuchařem arabské restaurace Dahab. V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření a pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořady, v nichž přibližuje autentickou gastronomii. Stál také u zrodu streetfoodových festivalů v Česku a v rámci svého projektu Nomadis vaří na otevřeném ohni po celé republice.

zobrazit profil autora