Encyklopedie komiksového filmu

Pohotovější než Spidey! Chytřejší než Profesor X! Vtipnější než Deadpool!

Petr Cífka, Václav Rybář, Matěj Svoboda, Karel Ryška

Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří uvedli komiks do kin a na obrazovky

Vyčerpávající průvodce komiksovými filmy, ve kterém najdete to nejzajímavější, co tenhle žánr divákům nabízí. Superhrdiny v kápích i bez nich, odvážné geroje, fantastické dívky, neobyčejné rodiny i neuvěřitelné týmy. Lidi, emzáky, monstra a všechno mezi tím, co spojuje kreslená historie a černobílý boj dobra proti zlu v barvotiskových barvách, které se přelily na stříbrné plátno. Petr Cífka, Matěj Svoboda, Václav Rybář a Karel Ryška vás vezmou do zákulisí příprav velkých blockbusterů, ale i filmů, u kterých byste si nikdy netipli, že vznikly podle komiksu. Ukážou vám svět plný nadpřirozených sil, ale i hrdinů z masa a kostí, a prozradí, jakými pravidly se filmové komiksy řídí. Tahle encyklopedie je vaše vstupenka do světa, který má každému co nabídnout.

číst více
499 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.11.2020
Formát 195x260 mm
Hmotnost 1,076 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075977892
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Petr Cífka Petr Cífka

Petr Cífka


Dlouholetý majitel a hlavní hybná síla filmového webu MovieZone.cz, manažer a šéfredaktor od Primy COOL po Czech News Center, profesionální hejtr z 1000 věcí, co mě serou a režisér a producent spousty videoformátů – od Branky, body, kokoti a Rudej Fanda až po komiksovou frašku Kapitán Říp. Milovník popkultury a intelektuální geek, z komiksovek preferuje dvojky: Batmana, Spideyho, X-Menů i Temného rytíře.

zobrazit profil autora
Václav Rybář Václav Rybář

Václav Rybář


Vyrůstal na Rychlých šípech, Pifovi a Spider-Manovi. Když pak přišel filmový Peter Parker do kin, došlo mu, že komiksové filmy přebírají žezlo od těch akčních, a nevynechal ani jeden. Od konce 90. let píše o kultuře, lifestylu a gadgetech do různých tištěných i elektronických časopisů (Premiere, Maxim, Muži v Česku, Level, MovieZone.cz nebo Games.cz).

zobrazit profil autora
Matěj Svoboda Matěj Svoboda

Matěj Svoboda


S filmovými hrdiny strávil skoro stejně času jako s těmi komiksovými. Ale až u filmového Bladea a později X-Menů ho začalo zajímat, co se stane, když se komiksový a filmový svět protnou. A už skoro dvacet let o tom i o jiných věcech píše do časopisů jako TV Max, XB-1 a Level a na weby MovieZone.cz, Games.cz nebo Dokina.cz. Absolutní znalec komiksů tištěných i těch zapadlých filmových.

zobrazit profil autora
Karel Ryška Karel Ryška

Karel Ryška


Věrný čtenář Čtyřlístku, co přesedlal na Batmany, Spideyho i X-Meny. Dlouholetý filmový publicista se vyškrábal z Gorilla.cz na MovieZone.cz, kde se stal legendou i díky podcastu MovieZone Live, a posléze se dostal k psaní novinek na ČSFD. Nyní perlí jako šéfredaktor webu Prima COOL a obsahový guru dalších primáckých webů. Volné chvíle si krátí filmovými tématy pro časopis Pevnost nebo českou CNN.

zobrazit profil autora