Václav IV. - záhady a mysteria


Vladimír Liška

Kontroverzní panovník ve složité době.

Od úmrtí českého panovníka Václava IV. (1361–1419) nás letos dělí přesně 600 let.

Publikace předkládá poutavý příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době.

Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království po čtrnácti letech přivedly až na pokraj hospodářské katastrofy, neboť země rozvrácená vnitřními mocenskými zápasy i zahraničními vojenskými intervencemi se ocitla v chaosu. Z něj už existovalo jen jediné východisko – za každou cenu dosáhnout smíru mezi husity a jejich katolickými odpůrci.

číst více
269 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 184
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.08.2019
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,35 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075975027
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Vladimír Liška Vladimír Liška

Vladimír Liška


Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.

zobrazit profil autora