Marie Terezie: záhady a mystéria


Vladimír Liška

Poznejte klíčové okamžiky vlády Marie Terezie - jediné panovnice na českém trůnu.

Kniha, mapující období vlády jedné z nejvýznamnějších panovnických osobností osmnáctého století Marie Terezie, si všímá klíčových okamžiků její vlády ve vazbě na překonávání vlivů středověkého pojímání státu i myšlení pozdního barokního období, charakteristického množstvím pověr a předsudků, jimiž se autor zabývá v celkovém dobovém kontextu.

Barokní kultura, do jejíhož vrcholného období se Marie Terezie narodila, měla totiž značný význam i pro české země a ovlivňovala charakter doby i společnosti, v níž tato habsburská panovnice žila.

Součástí publikace je i vykreslení takzvaných zázračných a jiných pozoruhodných událostí, jež se do tohoto období promítaly a které ovlivňovaly i vnitřní svět Marie Terezie, či její vztahy k církvi a náboženské víře.

Autor se proto zamýšlí i nad rozporuplností vlády této habsburské panovnice a nad jejími osobními přínosy reformního úsilí, jež je pro období jejího panování příznačné.

číst více
269 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.03.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,447 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075056290
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Vladimír Liška Vladimír Liška

Vladimír Liška


Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.

zobrazit profil autora