Temná kapitola


Winnie M Li

Jedna událost – dva zničené životy

Vivian je kosmopolitní americká dívka s čínskými kořeny, která často uniká od náročné práce v rušném Londýně za dobrodružstvím a cestováním. Ráda poznává cizí země, krajiny a jiné kultury. Coby emancipovaná žena žije sama a dokáže se o sebe postarat. To však přestává platit ve chvíli, kdy na jednom ze svých výletů v Západním Belfastu potká Johnnyho. Tento patnáctiletý chlapec pochází i irské komunity, která žije kočovnickým životem na okraji společnosti. Vyrostl v rodině, kde je zločin samozřejmostí, násilí je nutností, a kvůli nedostatku materiálního i citového zázemí je zvyklý brát si vše bez ptaní.

Jejich střet vyvrcholí brutálním sexuálním násilím, a slunečný den v parku Lesní soutěska se tak nečekaně změní v temnou kapitolu Vivianina života.

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.04.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,6 kg
Jazyk čeština
Původní název Dark Chapter
Původní jazyk angličtina
Překladatel Helena Šváchová
EAN 9788075970275
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Winnie M Li Winnie M Li

Winnie M Li


Winnie M. Li je spisovatelka a producentka, která má za sebou práci v kreativním průmyslu na třech světadílech. Absolvovala Harvard, na londýnské akademii Goldsmiths získala magisterský titul z tvůrčího psaní a studuje doktorát na oboru Média a komunikace na London School of Economics. Nejdříve psala průvodce, produkovala nezávislé filmy, vytvářela programy filmových festivalů a pracovala na ekoturistických projektech, nyní pořádá umělecké festivaly a píše. Žije v Londýně, ale je tak trochu závislá na cestování.

zobrazit profil autora