Provence známá i neznámá

Neopakovatelné příběhy Provence

Jiří Žák

Provence probouzí představivost i ukazuje život - odhalte všechna její nádherná zákoutí

Provence probouzí představivost i ukazuje život - odhalte všechna její nádherná zákoutí

Když Bůh tvořil Provence, nechal si pro tento malý kout na jihu Francie v rukávu snad všechna esa. Najdete tu blankytně modré moře, rozsáhlé zahrady, pásy úrodných vinic, husté lesy, strmé kopce, hluboké kaňony a přírodní parky. Starověké památky v krajině zalité sluncem se zde snoubí se záplavou barev a vůní.

Jiří Žák ve své knize ale nevyjmenovává strohá fakta ani jen nudně nepopisuje historické památky. Provence předkládá jako dobrodružství, k němuž nás tento jedinečný kraj vybízí. Je mozaikou lidí, kteří tu žili, smáli se, milovali i umírali, a především za sebou zanechali nesmazatelný otisk.

Poznejte opatství Sénanque plné levandulí, romantické městečko Arles, jež je vlastně jakousi esencí celé Provence, starobylý most Pont du Gard a mnoho dalších míst s neopakovatelnou atmosférou a pohlédněte tak do uhrančivé tváře kraje, který se už dávno stal legendou.

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 464
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.05.2016
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,676 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075053725
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Jiří Žák Jiří Žák

Jiří Žák


Jiří Žák je herec, scenárista, milovník Francie a překladatel z francouzštiny. Prosadil se také jako spisovatel. Vystudoval DAMU a dlouhá léta byl členem pražského souboru Divadla na Vinohradech. Přeložil přes sto knih, mezi nimi i bestsellerové thrillery Bernarda Miniera. Sám je autorem mnoha knih a televizních dokumentů o Francii, například průvodce Co ještě Paříž neřekla.

zobrazit profil autora