Adam Ondra: lezec tělem i duší


Martin Jaroš, Adam Ondra

Z české kotliny až na vrcholky nejobtížnějších stěn světa

Nejvíc lidí ho zaznamenalo v roce 2016, kdy vylezl stěnu Dawn Wall v Yosemitském národním parku. Tou dobou měl ale český lezec Adam Ondra za sebou už řadu úspěchů. Pravidelně vyhrává závody světového poháru, láme rekordy a je favoritem olympijských her v Tokiu. Jak se dostal k lezení? Co považuje za svůj největší úspěch? Cestu Adama Ondry na vrcholy lezeckých stěn i sportovních žebříčků mapuje publikace obohacená o unikátní rozšířenou realitu.

číst více
399 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.10.2019
Formát 165x220 mm
Hmotnost 0,607 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075975492
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

video

autor knihy

Martin Jaroš Martin Jaroš

Martin Jaroš


Vystudoval na pražské FAMU scenáristiku a dramaturgii. Působil jako dramaturg Československé televize v Bratislavě, z jeho autorské literární činnosti uveďme knižní novelu Holubi, román Dívka ve tmě či knížku pro děti Abeceda zvířecí. V XYZ se stal spoluautorem několika knižních bestsellerů, například knihy Tary: Příběh parkouristy, Max Habanec: Život je skejt či Adam Ondra: Lezec tělem i duší. Je autorem několika scénářů k celovečerním a televizním filmům či rozhlasovým hrám.

zobrazit profil autora
Adam Ondra Adam Ondra

Adam Ondra


Adam Ondra je český lezec a trojnásobný mistr světa. Vystudoval brněnské gymnázium a získal titul bakalář v oboru podnikový management. Lezení se věnuje už od dětství, začínal se svými rodiči v Moravském krasu. Poprvé závodil mezi dospělými v roce 2009, kdy získal druhé místo na MS v Číně a celkově vyhrál Světový pohár v lezení na obtížnost. Kromě závodního lezení na umělých stěnách se věnuje i sportovnímu lezení a lezení velkých stěn. V roce 2016 vylezl stylem RP bez návratu na zem mnohadélkovou cestu Dawn Wall v Yosemitském národním parku. V září 2017 jako první přelezl novou nejtěžší sportovní cestu světa Silence (vlastní projekt obtížnosti 9c). V roce 2017 se stal držitelem Ceny Jiřího Gutha-Jarkovského, nejvyššího ocenění Českého olympijského výboru.

zobrazit profil autora