Dědkovské rady filmového historika


Pavel Taussig

Což takhle dát si nejen špenát aneb co jíst pro zdraví

Jsou lidé, kteří sbírají léčivé byliny a suší si je pro zdraví vlastní osoby a svých blízkých. Já sbírám léčivé rady, které ale nechci sušit jen pro sebe, nýbrž se hodlám o ně podělit s vámi, milé čtenářky a milí čtenáři!

Od roku 2013 do března 2019 jsem uváděl tímto krátkým vyznáním v časopisu Xantypa sloupek, v němž jsem se odvažoval radit, čím jsou našemu zdraví prospěšné některé byliny a rostliny, zkrátka, co jíst, abychom tím prospěli našemu organismu.

Rubrika měla dva názvy: Dědkovské rady (po vzoru babských rad) a Filmový historik o… Doufám, že ne s pýchou, která – jak známo – předchází pád, se chci pochlubit, že čtenářský ohlas byl značný. Množila se přání, aby cyklus vyšel knižně. Stalo se.

Každé dostaveníčko a představení vybrané „léčivky“ jsem končil pozdravem, který i teď rád zopakuji

Vaše zdraví zdraví Pavel Taussig

číst více
299 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 248
Datum vydání 30.05.2019
Formát 125x205 mm
Hmotnost 0,396 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075974280
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

autor knihy

Pavel Taussig Pavel Taussig

Pavel Taussig


Filmový historik, publicista, scenárista, spisovatel a autor námětu oscarového filmu Kolja Pavel Taussig pochází ze Zábřehu na Moravě. Po maturitě absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a po roce 1989 na této instituci přednášel. Podílel se na tvorbě mnoha pořadů České televize, například Úsměvy českého filmu, Příběhy slavných či Pod křídly Svatováclavské orlice. Své články o české kinematografii a jejích osobnostech publikuje v denním, kulturně společenském i odborném tisku. Je autorem více než desítky knih.

zobrazit profil autora