Pátý element


Jorgen Brekke

Mrazivý krimithriller ze severského prostředí.

V domě na norském ostrově Hitra leží mrtvé tělo. Na místě činu se v době vraždy nacházel policejní vyšetřovatel na neschopence Odd Singsaker. Co se tam vlastně stalo?

Inspektora Odda před časem opustila jeho žena Felicia. Když se nyní rozhodne k manželovi vrátit, jako by se jí počasí snažilo v tom zabránit. Letadla nelétají, vlaky nejezdí, a tak si Felicia musí půjčit auto a vyrazit na sever po silnici. Cestou však zmizí ve sněhové bouři. Jak s jejím zmizením souvisí chladnokrevný policista, od kterého odešla manželka, lehkomyslný student, který drogovým dealerům ukradne pořádný balík kokainu, a ranař s baseballovou pálkou, kterého si okradení dealeři najmou, aby vypátral viníka?

Rozmotat tohle spletité klubko vzájemně provázaných událostí nebude vůbec snadné. Než zjistíme, co se Felicii stalo, odhalíme řadu nejasností a zločinů…

číst více
349 Kč doporučená cena
Nedostupné

další tituly z řady "Singsaker a Stoneová"

detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.08.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,57 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
Původní název Menneskets natur
Původní jazyk norština
Překladatel Marie Binderová
EAN 9788075971234
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

recenze

severskedetektivky.cz - Pátý element, Veronika Černucká


„…Chce to silné nervy a ještě silnější žaludek, ale za to vás čeká jedinečný čtenářský zážitek. Brekke ví, jak na vás, a vy ho za to budete milovat. Jeho přístup je možná trošku drsný, ale vy mu to milerádi odpustíte...“

autor knihy

Jorgen Brekke Jorgen Brekke

Jorgen Brekke


Norský autor krimirománů se narodil v Hortenu a po vysokoškolských studiích se s rodinou usadil v Trondheimu. Působil jako pedagog a poté se začal živit jako novinář a spisovatel. Jeho románový debut – detektivní román s historizující zápletkou Říše milosti – byl nadšeně přijat norskými a dánskými literárními kritiky a přeložen do mnoha jazyků. V psaní série s inspektorem Oddem Singsakerem Brekke úspěšně pokračuje.

zobrazit profil autora