Ve jménu Jeho Veličenstva


Mark Gatiss

Bláznivý mix humoru, napětí, světa aristokratů i londýnského podsvětí. Bizarní špionážní román od tvůrce seriálového Sherlocka.

Vezměte to nejlepší z Jamese Bonda, Sherlocka Holmese, Austina Powerse, přidejte spoustu humoru, napětí a podsvětí Londýna… a máte novou knižní sérii se špiónem Luciferem Boxem! Je okouzlující, zábavný, duchaplný, ale málokdo o něm ví, že je také nejdůležitějším agentem Jeho Veličenstva. Takže když začnou záhadně umírat nejprominentnější vědci Británie, existuje jen jeden člověk, na něhož se může země obrátit s prosbou o pomoc.

číst více
299 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.04.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,439 kg
Jazyk čeština
Původní název The Vesuvius Club: A Bit of Fluff
Původní jazyk angličtina
Překladatel Kateřina Tomcová
EAN 9788075970244
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Mark Gatiss Mark Gatiss

Mark Gatiss


Mark Gatiss je britským hercem, spisovatelem, komikem a scénáristou. Narodil se 17. října 1966 v anglickém Sedgefieldu, County Durham. Je známý jako člen komediální skupiny The legue of gentlemen. S dalšími dvěma autory spolupracoval na scénáři k seriálu Dr. Who, ve kterém si i zahráli. Čeští diváci jej mohou znát jako Tycha Nestorise ze seriálu Hra o trůny. Nejvíce ho ovšem proslavila role Mycrofta Holmese ze seriálu Sherlock, v němž nejen účinkoval, ale rovněž ho i produkoval a psal k němu scénář. Je otevřený homosexuál a v letech 2010 a 2011 se objevil na žebříčku nejvíce vlivných homosexuálů, vydaným magazínem The Independent on Sunday. V roce 2008 se oženil s hercem Ianem Halllardem. Aby si splnil svůj dětský sen, postavil si u nich doma na severu Londýna viktoriánskou laboratoř.

zobrazit profil autora