Rudý démon


Čchiou Siao-lung

Román ze série případů šanghajské policie. Šéfinspektor Čchen řeší velmi delikátní zločin.

Další román ze série případů šanghajské policie, v němž šéfinspektor Chen za žádost nejvyšších komunistických papalášů vyšetřuje velmi delikátní zločin. Popis vyšetřování doplňují poznámky o životě a politické situaci v Číně. Za toto propojení i své mistrné vypravěčské umění získal autor mnoho cen a uznání po celém světě.

Největší filmová hvězda čínského filmu třicátých let Šang Jün-kuan tančila s velkým Maem a její dcera Čchien a vnučka Ťiao kvůli tomu byly pronásledovány. Po vydání knihy o soukromém životě Maa Oblak a déšť v Šanghaji je vrchní inspektor Čchen pověřen tím, aby zjistil, zda Šang své vnučce Ťiao nezanechala něco důvěrného o Maovi, něco natolik intimního, co by mohlo ohrozit jeho pověst, a nesmí se to proto dostat na veřejnost.

Další případ zavede inspektora Čchena do uměleckých kruhů v Šanghaji, mezi spisovatele a umělce, kteří jsou mu tak blízcí. Znalost tohoto prostředí je pro něj výhodou, ale i přesto se případ komplikuje, čas ubíhá a umírají nevinní lidé. Jenže vše, co se týká Maa, musí být pečlivě vyšetřeno.

V dalším románě Čchiou Siao-lunga Rudý démon se opět setkáváme s inspektorem Čchenem, který při policejní práci nezapomíná na poezii.

číst více
129 Kč doporučená cena
Nedostupné